דברו אלינו בפרחים

אם נניח שנייה למנטרת "העולם משקם את עצמו, אנחנו הוירוס" שליוותה את העולם בתקופה שבה COVID-19 גרם לנו להסתגר בבתים, אחד הדברים הטובים שהקורונה הביאה לחיינו - פרחים.
חקלאים מכל רחבי הארץ פנו לקהל הרחב והציעו פרחים במחירים סיטונאיים מחשש שיושלכו לפח, בתקופה שבה תעשיית התיירות הייתה בתרדמת.
פתאום בכל רחבי הסושיאל מדיה, אנשים העלו זרים יפיפיים של פרחים אשר עד לפני הקורונה היו שמורים בעיקר לאנשי מקצוע מהתחום. הכוכבות הראשיות של המהלך הזה היו האדמוניות: פרחים ענקיים בגוונים לבנים, ורדרדים ופוקסיה שקישטו את הבית ואת הלב בזמן שהיינו סגורים בפנים.
התקופה האחרונה גם איפשרה לנו ללקט, ממש כמו פרחים - חשבונות תוכן, ספרים ואפילו פלייליסטים בהשראת הפרחים - כך שהם ימשיכו ללוות אותנו בחיים ולא רק בתקופות קיצוניות והזויות, אלא גם כחלק מחיי השגרה שלנו.
אמנות בפרחים
אולגה פרינקו היא אמנית תושבת בריטניה, אשר יוצרת רקמה בצורה הכי ייחודית שראינו עד כה: באמצעות פרחים מיובשים. באתר שלה פרינקו מציעה מדריכים דיגיטליים ליצירת חישוקי רקמה פרחוניים ואפילו טיפוגרפיה פרחונית, אבל האמת? לנו מספיק לבקר בחשבון האינסטגרם שלה ולהתפעל מהיצירתיות והמקוריות.
פלייליסט פורח
פרחים מספקים חוויה ויזואלית כל כך משמעותית, עד שקשה לחשוב עליהם מבלי לראות אותם מולנו ובכל זאת, את האהבה לפרחים אפשר לחוות גם באמצעות צלילים ולכן יש פלייליסט שלם בספוטיפיי שמוקדש להם. ניתן להאזין לו כאן.
תוכנית ריאליטי על פרחים?!
כן, גם אנחנו לא האמנו אבל זה בדיוק מה שקורה: בנטפליקס עלתה העונה הראשונה של תוכנית ריאליטי המוקדשת כולה לפרחים, סוג של הישרדות - הגרסה הבוטאנית. הקונספט של התוכנית הוא לנהל תחרויות ראש בראש בין זוגות פלוריסטים וגננים, במטרה לבדוק מי מהם מצליח לבנות את קונסטרוקציית הגן הכי נועזת וגדולה. גם אם נשים את הדרמה בצד, מיותר לציין שזו חגיגה צבעונית לעיניים.
התוכנית The Big Flower Fight זמינה לצפייה כאן.
אחד הדברים שהכי משמחים אותנו בפיד של KUMI (אם אתן עדיין לא עוקבות, קליק ואתן שם) זו ההזדמנות לפגוש וירטואלית פלוריסטים ופלוריסטיות מוכשרים ומוכשרות מרחבי העולם. שניים מהחשבונות האהובים עלינו הם MUD, שיוצרים סידורים יפיפיים בכל צבעי הקשת וממוקמים בגלזגו.
בקצה השני של העולם, באוסטרליה ליתר דיוק, יש את My Violet שמרבים לעבוד עם סחלבים והידראנגאה בשילובים שהם לא מהעולם הזה. מעניין לראות איך גם באמצעות פרחים אפשר ליצור שפה ייחודית מובחנת כי אנחנו ממש יכולות לזהות למי שייכים הסידורים עוד לפני שראינו את שם החשבון.
ספר שכולו איורים בוטאניים
המלצה אחרונה היא על ספר שכבר נמצא בדרכו אלינו (אלא מה) ומוקדש לאיורים בהשראת פרחים וסידורי פרחים, אותם איירה האמנית אדריאנה פיקר. השמועות מספרות שזה אחד מספרי האיורים הכי יפים שראו אור בזמן האחרון ואנחנו כבר לא יכולות לחכות להניח עליו את ידינו.
ניתן לעקוב אחר אדריאנה גם בחשבון האינסטגרם שלה, ממש כאן.
הספר שלה זמין לרכישה עם משלוח חינמי לישראל, ממש כאן.
מהו הפרח האהוב עליכן?
תגובות
3 תגובות